Find DIB medlem
Log ind
Log ind
Find

Pressemeddelelse - Armacell

« Tilbage
Dato: 1. maj 2023

Anvendelse af byggematerialer med lav emission bliver stadig vigtigere

  • Forebyggelse af sundhedsrisici fra luftforurenende stoffer
  • Armacell-produkter testet i henhold til Eurofins "Indoor Air Comfort GOLD"
  • Nu også "Compliance Product Cards" for WELL Building
Münster, 28 april 2023 - Armacell, en global leder på markedet for fleksible skumprodukter til udstyrsisolering og en førende leverandør af tekniske skummaterialer, påpeger den stigende betydning af indendørs luftkvalitet (IAQ). Byggematerialer kan frigive fibre, støv og flygtige organiske forbindelser (VOC'er), der forurener indeklimaet. Som bekræftet af Eurofins opfylder Armacells støv- og fiberfri isoleringsmaterialer alle lovkrav og frivillige kvalitetsmærker for produktemissioner. 
 
Højeste krav til indendørs luftkvalitet
Ud over den bæredygtige brug af energi og ressourcer bidrager brugen af isoleringsmaterialer med lav emission også til at nå målene i LEED-, BREEAM- og DGNB-programmerne for grønt byggeri. Eurofins, der er verdens førende på markedet for produktemissionstest, undersøger produkterne på grundlag af alle eksisterende grænseværdier fra lovbestemmelser og frivillige kvalitetsmærker for emissioner i hele Europa. Produkter, der er testet i henhold til "Indoor Air Comfort GOLD", bidrager til et sundt indeklima. Mærket stiller de højeste krav til minimering af indendørs emissioner fra et byggemateriale.
 
Isolationsmaterialer med lukkede celler med antimikrobiel behandling
Fibre, støv, skimmelsvamp og bakterier kan også forurene indeklimaet. Mikroorganismer har brug for fugt for at vokse og trives særligt godt i fugtige miljøer. Overdreven fugtighed i kombination med støv- og snavspartikler udgør en ideel grobund for mikrobiel vækst. Mikroberne frigiver så igen sporer, celler, partikler og flygtige organiske forbindelser, hvilket potentielt kan bidrage til det fænomen, der er kendt som "syge bygningers syndrom". Som lukkede, støv- og fiberfrie materialer med lukkede celler giver ArmaFlex®-produkterne indbygget, passiv beskyttelse mod mikroorganismer. Den glatte, ikke-porøse overflade i det elastomere materiale gør det meget vanskeligere for bakterier at kolonisere sig, og de kan ikke finde næringsstoffer til at vokse. Den lukkede mikrocellestruktur og den høje vanddampdiffusionsmodstand beskytter ArmaFlex-isolering pålideligt mod fugtindtrængning. Desuden er Armacell den eneste producent af fleksible tekniske isoleringsmaterialer, der udstyrer sine premiumprodukter AF/ArmaFlex og SH/ArmaFlex med Microban®. Disse antimikrobielle tilsætningsstoffer giver yderligere proaktiv beskyttelse mod skadelige bakterier og skimmelsvampe.
 
Energieffektive og lavemissionsbyggematerialer 
"I dag tilbringer vi det meste af dagen indendørs. Koncentrationen af VOC'er og andre forurenende stoffer er imidlertid to til fem gange højere indendørs end udendørs. En lufttæt bygning forhindrer energitab, men også luftudveksling, hvilket gør det endnu vigtigere at anvende byggematerialer med lav emission", forklarer Elke Rieß, Manager Central Technical Management EMEA hos Armacell. At en høj indendørs luftkvalitet ikke kun øger velværet, men også præstationsevnen, blev på imponerende vis bevist i en Harvard-undersøgelse. Testpersonernes kognitive præstationsevne i bygninger med lav VOC-forurening var 61 procent højere end testpersonernes præstationsniveau i rum med konventionel VOC-forurening.
 
WELL-bygningsstandard på vej frem
Mens grønne byggesystemer som BREEAM, LEED og DGNB fokuserer på indendørs luftkvalitet, har WELL Building Standard en holistisk tilgang til sundhed i bygninger. WELL certificerer ikke produkter, men bygningen som helhed. De områder, hvor Armacells løsninger kan bidrage til at opnå point i WELL-projekter, fremgår af "Compliance Product Cards", som kan downloades fra Armacells websted for de respektive produkter. WELL-certifikatet adskiller sig også fra andre bygningsstandarder ved, at det ikke tildeles én gang, men revideres hvert tredje år. På denne måde skal certifikatet sikre sunde og produktive arbejdsforhold på lang sigt. WELL-certificeringen administreres af International Well Building Institute (IWB) i samarbejde med Green Business Certification Inc (GBCI).
© Armacell, 2023. Alle rettigheder forbeholdes. 
 
OM ARMACELL
Som opfinderne af fleksibelt skum til isolering af udstyr og en førende leverandør af teknisk skum udvikler Armacell innovative samt sikre termiske og mekaniske løsninger, der skaber bæredygtig værdi for kunderne. Armacells produkter bidrager i betydelig grad til global energieffektivitet og gør således en forskel over hele verden hver dag. Virksomhedens mere end 3.300 medarbejdere og 27 produktionsanlæg fordelt på 19 lande opererer primært inden for de to områder avanceret isolering og teknisk skum, og den genererede en nettoomsætning på 806 millioner euro og et justeret EBITDA på 121 millioner euro i 2022. Armacell fokuserer på isoleringsmaterialer til teknisk udstyr, højtydende skum til akustiske og lette applikationer, genbrugte PET-produkter, næste generation af aerogelteknologi og passive brandsikringssystemer. Du kan finde flere oplysninger på: www.armacell.com. 
 
Oplysninger om produkterne kan findes på: www.armacell.dk
 
BILLEDER
Isoleringsmaterialer testet af Eurofins for et sundt indeklima (© Armacell)
 
KONTAKT
Tom Anen
Direktør for virksomhedskommunikation og investorrelationer
+352 2484 9828
press@armacell.com
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
1. maj 2023
Pressemeddelelse - Armacell
Anvendelse af byggematerialer med lav emission bliver stadig vigtigere
Læs indlæg
28. april 2023
DIB’s generalforsamling 2023
Der var mange spændende punkter på dagsordenen som bl.a. indebar et nærmere kig på den nye overenskomst
Læs indlæg
14. april 2023
Dagsorden til generalforsamling
DIB's generalforsamling 2023 afholdes fredag den 21. april kl. 13.30 på Hotel Vejlefjord
Læs indlæg

Aktuelt

Nyheder og aktiviteter
Se nyheder

Fokusområder

Læs mere om DIB's strategi
Se vores vision

Videnscenter

Her finder du relevant information om vores branche
Bliv klogere her

Medlemsfordele

Det får du i DIB
Se alle fordele

DIB

Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
 
Links

Persondatapolitik (GDPR)
Annoncering

 
Internationalt 
Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening | H.C. Andersens Boulevard 18 | 1787 København V | Tlf.: 3377 3932